a Di je Polla

10.05.2012 u 09:58

Arheološki muzej Istre i .j.PINO & Phantazmagorični Orc pozivaju Vas na događanje “Fantazmogorični kolaž” – “a Di je Polla” u četvrtak 10. svibnja s početkom u 18 sati. Mjesto događanja je Arheološki muzej Istre i okolica.

.j.PINO, performer, likovni umjetnik i glazbenik na ovom će događanju potražiti identitet Pule i kroz, kako kaže, povijesne artefakte.

.j.PINO alternativnoj kulturnoj sceni poznat je već od početka sedamdesetih godina kada ulazi u konceptualni krug i performans vode. U to vrijeme s prijateljima stvara 'mental spirit music',a pod utjecajem Beuysa otvara procese za stvaranje tzv.'socijalne skulpture' čime već tada pripada nevelikoj skupini konceptualnih umjetnika koji su angažirano propitivali socijalističke vrijednosne sustave, ponajprije smisao rada i poziciju radnika.

Ivančićeva pozicija izvan centra te njegovo iskustvo radnika u brodogradilištu Uljanik osiguralo mu je 'pravo' na dodatno radikaliziranje u prostoru umjetnosti. Tijekom osamdesetih svoje umjetničke interese ostvaruje u prostoru spajanja medija glazbe, performansa i likovne umjetnosti (alterrock gupa 'GustapH y njegovi dobry duhovy', a od devedesetih javnost ga pozna kao jednog od najprovokativnijih hrvatskih performera ('Theater like a Life/Life like a Theater ili Život je feferon…'), ali i kao alternativnog novomedijskog eksperimentatora. Čime će nas .j.PINO iznenaditi ovoga puta svakako pogledajte u četvrtak u Arheološkom muzeju Istre.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.