Dašak antičkog Rima na Portarati

15.06.2012 u 09:40

Svi oni koji su mislili da su kojim slučajem kreme za lice, mirišljava eterična ulja, puderi i razna druga sredstva za uljepšavanje inventivni pronalazak novovjekovnih suvremenih kozmetičkih brendova, mogli su se danas na Portarati razuvjeriti u to svoje mišljenje. Naime, Strukovna škola Pula i Arheološki muzej Istre u središtu su grada organizirali dvosatno događanje pod nazivom Dašak antičkog Rima, tijekom kojeg su pokazali kako se nekad živjelo. Pokazali su i da postoji mogućnost zajedničkog rada s učenicima, koje se na vrlo lijep način može provesti kroz povijest.

Manifestaciju su otvorili ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, pročelnik za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić i ravnatelj Strukovne škole Anto Babić.

Strukovna škola, tako je uz pomoć muzeja i grada promovirala i svoja zanimanja. Posebno su se u pripremi cijelog događanja angažirali i profesori škole te tridesetak učenika. Krojačice i odjevni tehničari pripremili su za ovu prigodu posebne rimske odore, kozmetičari su pokazali kako su se Rimljani nekad uljepšavali, predivne frizure na Portarati napravile su i polaznice frizerskog smjera, naravno u duhu antike. Nutricionisti su još jutros po posebnoj recepturi priredili rimski kruh.

Uz brojne Puljane i turiste koji su sa zadovoljstvom zastali na Portarati, sve su svojim fotoaparatima zabilježili i učenici škole koji se pripremaju za fotografa. Suradnja Arheološkog muzeja i Strukovne škole i ovoga se puta pokazala vrlo korisnom i zanimljivom.

Fotografije manifestacije "Antički Rim na Portarati" možete vidjeti ovdje.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.