Izložba „DESCRIPTIO MACEDONIAE“ u Bitoli

14.11.2012 u 13:16

СТАРИ МАПИ НА МАКЕДОНИЈА XV - XX век

U četvrtak, 15. studenog u podne, u suorganizaciji Arheološkog muzeja Istre i NU Zavoda i Muzeja Bitola u Bitoli će biti otvorena izložba starih karata Makedonije pod nazivom "Descriptio Macedoniae", zaključno sa 13. prosincem.
Riječ je o izložbi koju je u listopadu/studenome prošle godine u izložbeno-galerijskom prostoru "Sveta Srca" u Puli s velikim uspjehom priredio Arheološki muzej Istre, u suradnji s Institutom za nacionalnu povijest iz Skopja i Makedonskim kulturnim forumom iz Pule, i za koju je već tada s makedonske strane iskazan interes da se ona preseli i u Skopje i druge makedonske gradove. U razdoblju od 05. listopada do 12. studenog izložba je bila prezentirana u Muzeju Makedonije u Skopju.
Na izložbi je predstavljeno 75 karata (od stotinjak koliko ih je bilo u Puli) koje obuhvaćaju razdoblje od 1497. godine do sredine 20. stoljeća. Realizirane u različitim starim tiskarskim tehnikama od drvoreza, bakrotiska, litografije, čeličnog tiska i dr., one predstavljaju kvalitetan presjek najzanimljivije kartografske građe o Makedoniji uopće.

 

Za izložbu DESCRIPTIO MACEDONIAE,
СТАРИ МАПИ НА МАКЕДОНИЈА XV - XX век
možete preuzeti deplijan u pdf formatu.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.