Noć muzeja 2012

24.01.2012 u 15:14

Pulski muzeji Petak, 27.01.2012. 18,00 - 01,00 sat

Noć muzeja, sedma po redu, ove će se godine održati u petak 27. siječnja od 18 do 1 sat . U Puli su se toj popularnoj manifestaciji priključili Arheološki muzej Istre, Povijesni i pomorski muzej Istre i Muzej suvremene umjetnosti Istre.

U Noći muzeja Arheološki muzej Istre svoje programe počinje u 18.30 sati koncertom klasične glazbe, preciznije komornom operom u jednom činu autora Giancarla Menotija „Telefon“. Operu će izvesti naši proslavljeni umjetnici Ronald Braus i Lidija Horvat Dunjko uz pratnju Vesne Ocvirk na klaviru. U 19.15 sati u Areni (u podzemlju Amfiteatra) bit će održan koncert Nola piano.

AMI je ove godine partner Muzeja suvremene umjetnosti Istre koji je u izložbenom prostoru Sveta Srca s početkom u 20 sati pripremio otvorenje izložbe Ante Rašića "Historicistički kabinet čuda (Hrvatski Apoksiomen)". Isti umjetnik predstavit će se i izložbom naziva "Umjetnost je lijepa" u staroj tiskari koja će biti otvorena u 21 sat. Od 22 sata na dalje u staroj tiskari je na redu "Museum night party" s DJ-ima Lucom i Liviom.

Povijesni i pomorski muzej Istre svoja će vrata otvoriti u 18 sati, a na programu je otvaranje izložbe Miljenka Smokvine "Jadranski pomorci na Arktiku".
Muzeji će biti otvoreni do jedan sat iza ponoći, a ulaz na sve programe je besplatan.

Video o postavljanju izložbe "Hrvatski Apoksiomen" možete pogledati na adresi
Apoksiomen - Sveta srca - Pula.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.