Noć muzeja 2012

02.02.2012 u 14:46

U Noći muzeja 7.700 posjetitelja uživalo u atraktivnim programima

Ukupno 7.700 posjetitelja obišlo je pulske muzeje u Noći muzeja što je gotovo dvostruko više nego lani. Noć muzeja, manifestacija koja je ove godine održana po sedmi put u 80 hrvatskih gradova na 180 lokacija, još je jednom pokazala svoju opravdanost, ali i atraktivnost.
Arheološki muzej Istre pohodilo je 1.888 posjetitelja, mnogi od njih obišli su uz stručno vođenje stalni postav muzeja, a velik broj njih poslušao je u lapidariju izvedbu komorne opere u jednom činu Giancarla Menottija "Telefon". Izvođači su bili Ronald Braus (bariton) u ulozi Bena i Lidija Horvat Dunjko (sopranistica) u ulozi Lucy,  za klavirsku pratnju bila je zadužena Vesna Ivanović Ocvirk.
Zanimljivo je i bilo i u Areni gdje je u galeriji Amfiteatar održana promocija novih pjesama gurupe Nola. Podaci kazuju da je u Noći muzeja do Arene svratilo 1.454 posjetitelja, uživali su u dobroj pjesmi, kuhanom vinu i uvijek atraktivnoj Areni.
Nakon koncerta Nole, u muzejsko-galerijskom prostoru Arheološkog muzeja Istre "Sveta Srca" otvorena je izložba koju su zajednički organizirali Arheološki i Muzej suvremene umjetnosti Istre. Naziv izložbe je "Hrvatski Apoksiomen", a radi se o divovskoj, devet metarskoj skulpturi zagrebačkog umjetnika Ante Rašića. Zasigurno najatraktivnija izložba ove Noći muzeja privukla je 1.816 posjetitelja.
U Muzeju suvremene umjetnosti odigrao se posljednji čin Noći muzeja otvorena je izložba Ante Rašića „Umjetnost je lijepa", a sve je počelo na Kaštelu gdje je otvorena izložba "Jadranski pomorci na Arktiku" u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Izložba, između ostalog govori o tome da je druga ekspedicija za Arktik krenula baš iz Pule.
Sve izložbe otvorene u Noći muzeja još su otvorene i jednako su atraktivne i danju.

Album slika možete pogledati na Noć muzeja 2012.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.