PULSKI PUTOVI KNJIGE u knjižnici Arheološkog muzeja Istre

17.12.2010 u 11:07

U edukativni program Pulski putovi knjige, koji su zajednički osmislili Sa(n)jam knjige u Istri i Sveučilišna knjižnica u Puli, sa svojom se specijalnom knjižnicom aktivno uključio i Arheološki muzej Istre. Voditeljica knjižnice muzeja Adriana Gri Štorga od početka rujna do kraja studenog prisustvovala je sastancima održanim u Sveučilišnoj knjižnici i knjižari Castropola u Puli, gdje su dogovarani načini prezentiranja programa. Također, u knjižari Castropola održan je i sastanak s ravnateljima svih srednjih škola, na kojem im je pojašnjena uloga volontera u tom programu. Tijekom studenog podučavano je stotinu volontera - učenika 2. i 3. razreda srednjih škola u Puli, koji su posjetili knjižnicu Arheološkog muzeja Istre. Tijekom gotovo svakodnevnih posjeta govorilo im se o povijesti muzeja i njegove knjižnice, kao i načinu rada u njoj. Usto, voditeljica im je sastavila tekst o knjižnici, ne bi li se mogli lakše pripremiti za samostalna dovođenja svih zainteresiranih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele Istre.

Za vrijeme 16. Sa(n)jma knjige u Istri, koji je održan od 3. do 12. prosinca 2010., knjižnicu muzeja posjetila su ukupno 374 učenika. Također, knjižnica je bila domaćin i Barbari Jones, jednoj od osnivačica američkog pokreta Privacy Revolution i predsjednici Komisije za intelektualne slobode Američkog knjižničnog društva, te ravnateljima sveučilišnih knjižnica, kao i drugim knjižničarima iz cijele Hrvatske.

Cilj uključivanja naše knjižnice u ovaj program bio je da se što više učenika upozna s njenim radom i mogućnostima korištenja.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.