Sveta srca: Instalacija Marušić Klifa na 14 metara dugom platnu

16.04.2012 u 10:55

Gotovo nestvarno izgledao je večeras Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca u Puli, u kojem je otvorena izložba multimedijalnog umjetnika Ivana Marušića Klifa.

Središnjim prostorom nekadašnje crkve koju su redovnice napustile nakon drugog svjetskog rata, a Arheološki muzej Istre obnovio prošle godine dominiralo je 14 metara dugo platno koje je mijenjalo boje, a na trenutke izgledalo je da mijenja i oblike.

Što je učinio zagrebački umjetnik Ivan Marušić Klif? Dvije godine istraživao je wobulator, dodao mu je nove funkcije i sve stavio pod kontrolu računala, spojio na pokretne kamere i video-projektore i rezultat je zaista dojmljiv. Marušić Klif, kaže kako je instalaciju prilagodio prostoru Svetih srca, a kako ona izgleda može se pogledati svakoga dana od 12 do 21 sat. Izložba je otvorena do 27. travnja, a ulaz je besplatan. Organizator izložbe je Arheološki muzej Istre.

Muzejsko-galerijski prostor Svetih srca još jednom pokazuje se kao mjesto u kojem je moguće postaviti tradicionalne izložbe, ali i one koje plijene pozornost manje tradicionalne publike. Svakako je zanimljivo istaknuti da je u manje od godinu dana do Svetih srdaca svratilo više od 12 tisuća posjetitelja. Posljednja izložba privukla je nešto više od dvije tisuće ljudi, vjerujemo da će Marušićeva instalacija biti barem jednako zanimljiva.

Na otvaranju izložbe ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo zahvalio se svima koji su sudjelovali u pripremi ove zahtjevne instalacije.

Fotografije sa otvaranja izložbe možete vidjeti ovdje, kao i na Web albumu Tanje Draškić

 

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.