Zbog velikog interesa izložba “Introvertura” otvorena do 4. travnja

29.03.2012 u 10:44

Zbog velikog interesa izložba “Introvertura”, hrvatsko austrijskog dizajnerskog trojca Numen/For Use, otvorena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca 9. ožujka, neće biti zatvorena danas kao što je najavljivano već ostaje otvorena do 4. travnja.

Zanimljivo je istaknuti da je izložbu do srijede pogledalo ukupno 1.724 posjetitelja Svetih srca, po mnogima jednog od najljepših galerijskih prostora u Hrvatskoj. Izložbu je samo u srijedu pogledalo 175 posjetititelja – 55 odraslih i čak 120 djece. Izložbu je organizirao Arheološki muzej Istre, a Muzejsko-galerijski prostor Sveta srca otvoren je od 12 do 20 sati. Ulaz na izložbu je besplatan.

Središnja instalacija postavljena u Svetim srcima je „Tuft“, a radi se o pedeset metara ručno tkanog tepiha od kojeg je izrađen trodimenzionalni objekt u kojeg se može ući. Za hrvatsku premijeru u Svetim srcima „Tuft“ je postavljen tri metra iznad poda, osvijetljen je posebnim reflektorima i zaista izgleda impozantno i posebno.

Numenovci su u Puli pokazali i svoje Numen-light svjetlosne objekte, koji posjetitelje izložbe vode u beskonačne odraze.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.