„Zeleni kvadrat“ – kvadrat zdravlja

23.04.2012 u 12:53

U sklopu najave prve zajedničke izložbe istarskih muzeja radnog naziva „Prehrana u Istri“ koja će biti otvorena 29. lipnja ove godine u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca Koordinacija istarskih muzeja, čiji je nositelj Arheološki muzej Istre, i izdavačka kuća Profil, organizirali su danas predstavljanje knjige Kornelije Benyovsky Šoštarić „Zeleni kvadrat – zdravlje iz organskog vrta“.

Govoreći na današnjem predstavljanju knjige ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo, kazao je kako izložbu o prehrani muzej nastoji popularizirati ne samo muzeološki već povezivanjem s drugim oblastima. Komšo je nazočne upoznao i s činjenicom da su istraživanja pokazala da su još u neolitiku vrtovi bili u okolici stambenih nastambi i u njima se uzgajalo sve što je bilo potrebno.

Najpoznatija hrvatska vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić ispričala je potom kako se počela baviti vrtlarstvom i naglasila kako je svaki vrt priča za sebe. Razjasnila je i zašto svoj pristup naziva organskim. Veli, preciznije bi bilo reći ekološkim jer u ni jednom trenutku neće zagaditi okoliš. I zbog toga, kazao je Komšo, zeleni kvadrat može se nazvati i kvadratom zdravlja.

Benyovsky Šoštarić, koja posljednjih dana snima nove epizode svoje popularne emisije „Vrtlarica“ u Istri, najavila je i svoj novi pisani uradak – Vrtlarski dnevnik. Budući da je knjiga „Zeleni kvadrat – zdravlje iz organskog vrta“ bila dugo na ljestvici najprodavanijih, ne sumnjamo da će i nova biti hit.

Typo3 site by Ulisys d.o.o. , 2010.